Waar vind ik hulp?

Hulp bij Dementie

In Noord-Limburg werken vrijwel alle zorgaanbieders samen in de keten ‘Hulp bij Dementie’. Ook alle huisartsen participeren in Hulp bij Dementie. Al vanaf de eerste signalen zet Hulp bij Dementie een ‘trajectbegeleider’ in. Een trajectbegeleider ondersteunt mensen met dementie en hun mantelzorgers met raad en daad. De trajectbegeleider is voor hen een vast aanspreekpunt en werkt nauw samen met o.a. de huisartsen en thuiszorgorganisaties.
Meer informatie: www.hulpbijdementie.nl/noord-limburg

Sociaal Team

Hebt u behoefte aan hulp of ondersteuning? Neem dan contact op met het Klanten Contact Centrum van de gemeente Bergen via telefoonnummer: 0485-348383. Zij verbinden u door met het Sociaal Team. Een medewerker beoordeelt uw vraag en bespreekt welke vorm van ondersteuning het meest gepast is.
Meer informatie: www.bergen.nl 

Rol van de huisarts

De huisarts speelt een centrale rol in de (medische) zorg voor mensen met dementie thuis. Vanaf het eerste ‘niet pluis gevoel’, voor het stellen van de diagnose alsook in het verdere ziekteproces, kunt u zich tot de huisarts wenden. Hij zal, in samenspraak met u en de trajectbegeleider van Hulp bij Dementie, de noodzakelijke zorg bieden.

Alzheimer Café Bergen

Elke derde dinsdagavond van de maand is in Maasduinen Staete, Vlammertsehof 1 in Nieuw Bergen het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café is een plaats waar aan de hand van een thema informatie wordt gegeven over uiteenlopende aspecten van dementie. Daarnaast is het een plek voor ontmoeting, lotgenotencontact en bovenal een gezellig samenzijn. Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Meer informatie: Miranda Fleuren, telefoonnummer: 06-51107508

Logeerhuis Kapstok

Als om wat voor reden dan ook de mantelzorger er even tussenuit wil, kan degene die van mantelzorg afhankelijk is tijdelijk logeren bij Logeerhuis Kapstok. De dagelijkse ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers. Voor professionele zorg wordt een beroep gedaan op de thuiszorgorganisatie. Logeren kan van één nacht tot maximaal drie weken.
Meer informatie: www.logeerhuiskapstok.nl of 0478-782555.  

Inzet dementie vrijwilliger

Een opgeleide dementievrijwilliger komt bij de dementerende thuis en biedt ondersteuning, aanwezigheidshulp, onderneemt activiteiten en is het luisterend oor voor de mantelzorger. Mantelzorgers kunnen dan even genieten van een vrije middag of avond. Hun dementerende partner of ouder is dan in goede handen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de mantelzorgondersteuner/vrijwilliger coördinator van de gemeente Bergen.
Telefoonnummer: 0485-348383 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.